Akció!

Az én logopédia füzetem

1 700 Ft

Készleten

Kategória:

Leírás

Az én logopédia füzetem

A füzet ajánlott az artikuláció zavara miatt logopédiai ellátásban részesülő gyermekeknek.

Az óvodákban a nevelési év rendszerint a logopédusok felmérésével is kezdődik. A felméréseket követően hamar kiderül, hogy kiknek kezdődik meg a logopédia foglalkozása. A foglalkozások fontos eszköze egy füzet. Nézzük meg, hogy mit kínál Az én logopédia füzetem című munkafüzet!

A füzet bőséges gyakorlóanyagot kínál a logopédiai foglalkozásokra, kiemelt szerepet kapnak a nyelvgyakorlatok vázlatos, lényegre törő képei. Miért fontos ez? A logopédiai foglalkozás e szakaszában a hangok és azok javítása a cél. A hangokhoz – auditív ingerhez- bármilyen minőségű hívókép társítható, a lényeg a hang tiszta ejtése, melyet a logopédus mutat be. A hangok kialakításának egyik feltétele a hangképzésben szerepet játszó izomzat erősítése. A pontos nyelvgyakorlatokkal lesz az izomzat hatékony, valamint az eredményekhez az otthoni gyakorlás elengedhetetlen. Fontos a képanyag minősége, a beszédszervek egymáshoz való viszonya: ajkak, nyelv, fogak. Az én logopédia füzetem című kiadvány célja, hogy az említett rajzok precízen, vázlatosan, egyszerűen kerüljenek elő az óvodások és kisiskolások foglalkozásain. A gyakorlást mindenképpen előzze meg konzultáció logopédussal! Szükséges a tájékoztatás, hogy egyes gyakorlatoknál mire kell kiemelten figyelni, abból mennyit kell gyakorolni.

A füzet sok üres oldalakat tartalmaz. A logopédus illeszti ide a gyakorlóanyagokat: hangok szintjén, szavakban, mondatokban és szövegben.

A füzet táblázatai lehetővé teszik a szülő és a szakember kommunikációját. A logopédusok foglalkozásai akkor a leghatékonyabbak, ha a szülők otthon heti rendszerességgel gyakorolnak a gyermekkel. Az otthoni gyakorlás könnyedén jelölhető az otthoni gyakorlás dokumentálására szolgáló táblázatban.

A füzet méretezése szándékosan nagyobb az A4-es méretnél, így elférnek benne vágás nélkül a nyomtatott feladatlapok. A füzet oldalszámai a lapok beragasztása után is látható marad, s azok száma a táblázatos rendszer beírható.

Tartalom:

  • Ikonok táblázat (6 oldal)
  • Otthoni gyakorlást nyilvántartó táblázat (4 oldal)
  • Motoros előkészítő gyakorlatok: ajakgyakorlatok, szívógyakorlatok, fúvógyakorlatok, nyelvgyakorlatok (16 oldal, 39 számozott gyakorlat)
  • Számozott üres lapok (49 oldal)
  • Heti gyakorló tábla (1 oldal)

Terjedelem: 80 oldal

ISBN 978-615-01-0714-1

 

Az én logopédia füzetem megvásárolható egyesével is a következő terjesztőknél:

 

Játékliget:

További információk

Tömeg 0.255 kg
Méretek 32 × 22.6 × 0.5 cm