Takuga 85 Kisbetűk

23 990 Ft

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Tanulás és diszlexia reedukációs játék tapintható fa betűkkel. Az olvasás alapja a kisbetű. Lehet szórakoztató, könnyed “játék” a betűtanulás.

Termékinformáció:

Tanulást segítő és fejlesztő hatású játék tapintható fa betűkkel. Az olvasás alapja a kisbetű. Lehet szórakoztató, könnyed játék a betűtanulás folyamata kicsiknek és nagyoknak.

Tartalom:

  • 1 darab használati útmutató
  • 1 darab vászonzsák
  • 85 darab fából készült nyomtatott kisbetűs karakter

(ajándék g, gy betűformák, mennyiség: 3 darab)

Anyaga: fa lézervágott, nyír, rétegelt lemez

A négyzetek mérete: 5×5 cm, bal alsó sarok lekerekítve, a négyzet vastagsága 3 mm. A faragasztóval rögzített betűk 3 mm vastagságúak.

Csomagolás: dobozos

Tömeg: 0.9 kg

Ajánlott: az olvasástanulás kezdetétől 99 éves korig, kimondottan hatékony segítséget nyújthat: 1. és 2. osztályban, tanulási nehézség esetén, valamit a diszlexia fejlesztésére.

A betűkészlet meglehetősen sok területen nyújt fejlesztési lehetőséget:
Segíti a betűk stabil felismerését, taktilis észlelést,  szókincs aktivizálását, betűrend gyakorlását, memória fejlesztését, gondolkodás fejlesztését,vizuális és auditív területeken egyaránt kidolgozhatók feladatok a betűkkel, valamint szóanalízis és szószintézis fejlődési folyamatára pozitív hatást gyakorol.

Az első iskolás évek különösen fontosak, hiszen az alapok magabiztos elsajátítása nélkül a nehezedő tananyaggal megmutatkoznak a hiányosságok. Olvasás esetén ha a betűk ismerete hiányos, akkor az olvasás problémát okoz. Az olvasását hajlamosak vagyunk a magyar órához kötni, viszont minden papíron szereplő feladat esetén szükséges, legyen szó bármilyen tantárgyról.

A kisbetű

Az iskolában használt tankönyvek, munkafüzetek, feladatlapok, vagy a gyermekeknek szánt könyvek tekintetében egyértelműen közös vonás, hogy a zöme kisbetű. Szintén érdemes megvizsgálni a következő sorokat:
– b, d, p, q

– B, D, P, Q
A két sor közötti különbség, hogy a nagybetűk között nagyobb vizuális eltérés tapasztalható, így jobban el is különíthetők. A kisbetű esetén ez nem igaz, a fenti négy karakter nyomtatott változatai ugyanabból a két betűelemből áll: karika és álló egyenes, viszont más-más pozíciót foglalnak el. Ezért is fontos a formák, irányok stabil ismerete, a vizuális észlelés megfelelő szintjének elérése.
A vizuális terület mellett tovább nehezítő körülmény lehet az auditív területen a zöngés és zöngétlen párok elkülönítése: “b”-“p”. További betűtévesztési lehetőség a magánhangzók időtartam szerinti megkülönböztetése: “o”-“ó”. A hibák mennyiségének és minőségének tekintetében kettő olvasást érintő problémakör is kialakulhat: tanulási nehézség esetén, vagy a diszlexia.

Valóban sok az elvárás az iskolába készülő gyermekkel szemben, sok területen kell okkal helytállniuk.  Az első éveket, az alapokat azért kell komolyan venni, mert minden további ráépülő ismeret elsajátításának sikere múlhat rajta.

Javasolt a betűkészletet a Takuga Nagybetűkkel együtt alkalmazni a betűtanulás szakaszában.

Termék jellege: oktatást segítő eszköz, képességfejlesztő játék.

Formatervezési oltalommal védett termék, RCD lajstromszám: 003862390 (EUIPO)

Takuga játékleírás 85 kisbetűk

Facebook oldal: https://www.facebook.com/takuga1

További információk

Tömeg 0,9 kg